a

.

Gastlessen


Gastlessen voor basisscholen groepen 5 t/m 8

Zoals we allemaal weten heeft de jeugd de toekomst en zoals het spreekwoord zegt, "jong geleerd is oud gedaan!"   Dit is dan ook de reden waarom ik ben begonnen met gastlessen geven over de gevolgen van zwerfafval.

Het is een luchtige interactieve gastles / presentatie, dit omdat ik van mening ben dat hoe meer je de kinderen zelf laat nadenken hoe leuker iets is en hoe beter de les je bij blijft 😃 Ook de reacties van de jeugd zijn goud waard!

Hoe lang een gastles duurt is afhankelijk van de grote van de klas +/- 1 uur.  Na de gastles spelen we een korte quiz om te kijken of de kinderen hebben opgelet. 😉 Na de quiz hebben de kinderen de gelegenheid om vragen te stellen of zelf iets te vertellen.

Mochten de leraar / lerares het leuk vinden en er is tijd en ruimte voor, kunnen we ook een rondje zwerfafval rapen met de kinderen. Ook dit vinden de meeste kinderen erg leuk, ze zien het als een soort schat zoeken. Het is verbazingwekkend wat je soms op en rond het schoolplein al kan vinden.


 

Voorleeslessen voor basisscholen groepen 1 t/m 4

Ook de onderbouw wordt niet vergeten voor hen is er het (voor)lees boekje Ebbe en het grote gevaar..... dit boekje gaat over een egeltje Ebbe, die op avontuur gaat, de wijde wereld in. Al gauw komt hij erachter dat, dit niet zonder gevaar is voor een klein egeltje. Dit leuke leerzame boekje is makkelijk te lezen en goed te begrijpen. Dit boekje is ook erg leuk om in de groep voor te lezen en zo spelenderwijs met de kinderen de gevaren van zwerfafval door te nemen.  Bij het boekje Ebbe is het mogelijk om de tekeningen er los (geplastificeerd) bij te bestellen zodat de tekeningen makkelijk te bekijken en te bespreken zijn.

Heeft u intresse of vragen neem dan contact met ons op doormiddel van het contact formulier.

Info

Contact

Voorwaarden


Adres 

Zonder natuur, geen toekomst!

Gemeentstraat 13

4184CJ Opijnen

Bedrijfsgegevens JvanZ
 

Tel: 06-22637602 

E-mail: info@zondernatuurgeentoekomst.nl

KvK: 80806988