a

.

Goede Doelen

Trees for all 🌳🌳🌳   

Dankzij een dagje op de Car Boot Sale in Oss waar we onze goede tweedehands spullen, nieuwe "afgedankte" spullen ook nog overheerlijke aardbeien 🍓(gesponsord door kweker in de Betuwe) verkochten, konden wij 18 bomen sponseren bij Trees for all.

Wij hebben gekozen voor vergroenen platteland in NL & Sulawesi van grasland naar tropische regenwoud in Indonesië.

 

Egelopvang Midden NL 🦔

De kaarten verkoop heeft € 25,- opgebracht voor de Egelopvang midden NL 💪🏻 Kopers Bedankt 🙏🏻


Egelbescherming NL 🦔


Dierenambulance 🚑 Limburg

Op de St. Joep jaarmarkt in Sittard, hebben we de aandacht voor onze brandweer gekoppeld aan een goed doel de Dierenambulance Sittard-Geleen Dierenbescherming. We hadden brandweerhelmen meegenomen om foto's mee te maken, zelfs de wat grotere maakte hier vrolijk gebruik van. 😄 Dankzij de helmen ⛑ en wat vrijgevende mensen konden we € 21,76 doneren aan de 🦆🦊🐶 Dierenambulance Limburg waar Sittard-Geleen ook onder valt.


Adoptie Egel

Egelbescherming Nederland

Op mijn verjaardagdag (10-4-2021) kreeg ik een egel 🦔 cadeau, deze egel kreeg ik in de vorm van een adoptie.

De naam van mijn egel is uiteraard Ebbe.

Ebbe was bij de Egelopvang gebracht omdat het niet zo goed met hem ging doormiddel van de adoptie kunnen de verzorgers van Ebbe goed voor hem zorgen. Zodra Ebbe weer sterk genoeg is en weer goed voor zichzelf kan zorgen, wordt hij weer vrij gelaten op een veilige plek in de natuur.


16 juni 2021.   Beste Jolanda,

Je hebt een adoptie van een egel cadeau gekregen voor je verjaardag.

Wij vinden het heel fijn dat onze egels worden geadopteerd, want adopties maken ons werk voor de egels mogelijk. Hierbij het eerste berichtje over je adoptie-egel Ebbe.

Ebbe is door de dierenambulance Amersfoort bij de egelopvang gebracht. Bij binnenkomst woog hij 569 gram. Hij was ‘traag’ en bleek uitgedroogd te zijn; hiervoor heeft hij een infuus gekregen. Ook had hij enkele teken. We gaan Ebbe goed in de gaten houden en zullen goed voor hem zorgen!

We sturen je over een aantal weken een tweede update over egel Ebbe.

Hierbij ontvang je nog een foto van hem.

Met vriendelijke groet,

Egelopvang Midden Nederland

 


22 juni 2021.   Beste Jolanda,

Het gaat goed met egeltje Ebbe. :) Hij komt goed aan en hij is ook niet meer uitgedroogd. Hij wordt nu behandeld tegen parasieten en de tekens, maar hij doet het echt goed.

Het gebeurt helaas idd te vaak dat egels aangereden worden. Hun reflex om bij gevaar op te rollen helpt hun bij auto’s niet... :(

Zover wij het weten, is er geen fokprogramma in Nederland. Wij als wildopvang mogen ook expres niet fokken met egels, we moeten de mannetjes en de vrouwtjes streng uit elkaar houden. Wij zijn hier om gewonde of verweesde egels zo ver mogelijk te revalideren, al de baby-egels, die we mogen zien opgroeien komen met hun moeder samen naar ons.

Als je het leuk vindt over baby-egels te horen, is het misschien leuk om tegen eind van de zomer een nieuwe adoptie te starten. ;)

Over egeltje Ebbe hoef je dus echt geen zorgen maken, hij is in goede handen. We sturen je nog een bericht over een paar weken, dan ook mét een foto weer.

Met vriendelijke groet,

Egelopvang Midden Nederland


21 juli 2021.   Beste Jolanda,

Hierbij sturen wij je het laatste bericht over je adoptie-egeltje Ebbe.

Zoals je vorige week al hebt vernomen, gaat het goed met egel Ebbe! Hij is in de weken bij ons behoorlijk aangekomen; op zijn laatste dag op de opvang woog hij 1006 gram!! Toen hij gezond verklaard werd, mocht hij weer de vrije natuur in. Egel Ebbe is in een prachtige groene omgeving uitgezet, midden in een natuurgebied. Hij heeft daar lekker veel leefruimte en kan op zoek gaan naar een partner.

Nogmaals hartelijk dank voor de adoptie! Mede dankzij jouw hulp kunnen wij de egels blijven helpen.

Hierbij ontvang je nog wat foto’s van egel Ebbe net voordat hij werd uitgezet en ook een paar foto’s die bij de uitzetting zijn gemaakt.

Met vriendelijke groet,

Egelopvang Midden NederlandWil je ook een egel adopteren ga dan naar www.egelbescherming.nl  (shop - pagina 4) Een egel adopteren kan al vanaf €50,-

Mei 2021   Stekjes kraam vrijwillige donatie is voor de Dierenbescherming.

Op de zandstraat in Opijnen staat een kraampje met stekjes uit eigen tuin(en) de plantjes zijn gratis / vrijwillige donatie

 

 

Dierenbescherming 

Ons kraampje aan de Zandstraat met stekjes en plantjes uit eigen tuin(en) is vanaf nu gesloten tot volgend voorjaar. We zijn dankbaar en trots te kunnen zeggen dat dankzij de vrijgevigheid van de Opijners en andere passanten, hebben wij een prachtige donatie van € 250,- kunnen doen aan de Dierenbescherming, voor ondersteuning van hun goede werk. We zijn al druk in de weer met stekjes voor volgend jaar..... Heel graag tot volgend jaar... Heel veel dank!     Leo Heijnens

Stichting Dierenhulp Tiel  

Door de verkoop van de kaarten en mijn tomaten 🍅 overschot, 😉 heb ik weer een plank kunnen sponseren voor het nieuwe verblijf van dierenhulp / ambulance 🚑 Tiel.  Bedankt hiervoor!

21  maart  2020    Kaarten verkoop

Iedereen bedank, dankzij de kaarten verkoop, heb ik een plank kunnen sponseren aan 🐶🐱🦔 Dierenambulance 🚑 Tiel. 


Info

Contact

Voorwaarden

Adres

Zonder natuur, geen toekomst!

Gemeentstraat 13

4184CJ Opijnen

Bedrijfsgegevens JvanZ

Tel: 06-22637602

E-mail: info@zondernatuurgeentoekomst.nl