a

.

Projecten

 

In december 2023, in overleg met de gemeente West Betuwe aan een pilot begonnen schoonste kern. We hebben gekozen voor Geldermalsen.

Dit houdt in gastlessen en uitdelen van Ebbe en het grote gevaar... op de basisscholen. Benaderen van sportclubs en bedenken en uitvoeren van bewustwording burgers. 

Bloem - Zoom rijk Opijnen

In het kader van een Bloem - Zoom rijk Opijnen samen met Lotte Ballering van Stichting Landschapbeheer Gelderland (Levendlandschap) en de kinderen van de OBS de Rietschoof te Opijnen een bijenhotel gemaakt voor de bloementuin Wadi nieuwbouw Opijnen.

Leuk project met enthousiaste kinderen.

Bloem - Zoom rijk Opijnen

YES 🍾🥂
In juli 2020, was ik samen met LEVEND LANDSCHAP / LANDSCHAP BEHEER GELDERLAND het initiatief gestart “natuur in het dorp” 🌳🌺
Na het vinden van geïnteresseerde enthousiaste vrijwilligers 😃 uitwerken van plannen / ideeën Jacintha van Beemen, veel mailtjes en gesprekken met groen Gert-Jan Hol van de gemeente WB en advies van Bo Koning, Levend Landschap zijn we vandaag van start gegaan 💪🏻 de Wadi Omhenpad - Opijnen
Op naar een mooi insect 🐝🦋🐞rijk en fleurig 🌺🌻🌸 geheel!

Gastlessen voor de basisscholen in de gemeente West-Betuwe Gelderland  (april 2020)


Goed nieuws 🥳 De pilot die ik in 2021 van de gebiedsmakelaar Opijnen, gemeente West Betuwe mocht uitvoeren kreeg de titel geslaagd! 🇳🇱 Hierdoor kreeg ik dan ook in april 2022, groenlicht om alle 33 scholen van de gemeente West Betuwe te benaderen voor een gastles bewustwording zwerfafval, gefinancierd vanuit het budget extra aanpak zwerfafval. Gelukkig sta ik in mijn strijd tegen zwerfafval niet alleen,. De jeugd heeft de toekomst dus hoe mooi is het nu dat ik met deze gastles en mijn materialen de kinderen bewust mag maken van de gevaren van zwerfafval voor zowel de natuur, dier en de mens zelf.

Bewustwording zwerfafval tour

19-03-2022  Als pilot op de grote St Joep jaarmarkt in Sittard gestaan. We mochten in één van de toegangsstraten staan naar de grote markt toe. Weer een hele nieuwe en leerzame ervaring. Leuke gesprekken gevoerd en         🤞🏻hopelijk wat zaadjes geplant.

Aangezien onze brandweer meestal wel veel bekijks heeft, hebben wij hier mooi gebruik van gemaakt! 😁⛑       zie goede doelen!

Bewustwording creëren op basisscholen over de gevaren van zwerfaval! 2022

Ook Ingrid van Ooijen (Zwerfafvalbrigade Herwijnen) en Stichting Dorpsplatform - Herwijnen zijn voor bewustwording zwerfafval daarvoor heeft de St. Dorpsplatform - Herwijnen het mogelijk gemaakt dat ik gastlessen mag geven op de basisscholen van Herwijnen. 💪🏻 1 maart 2021

Groen licht gekregen om vanuit het leefbaarheidsbudget in de dorpen van mijn gebiedsmakelaar, binnen de Gemeente West Betuwe, 7 scholen te voorzien van (voor)leesboekje Ebbe en het grote gevaar....    voor de onderbouw.

2 posters (naar keuze) en een dibondbord "Wees wijs met onze natuur' 🦉dit in combinatie met een gastles, over de gevaren van zwerfafval voor natuur, mens en dier. voor de bovenbouw.

 Bewustwording creëren op basisscholen over de gevaren van zwerfaval! 2020/2021

In november 2020, heb ik een leefbaarheidsbudget aangevraagd bij de gebiedsmakelaar van onze Gemeente West Betuwe. De gemeente geeft een leefbaarheidsbudget aan burger initiatieve die de leefbaarheid en /of de sociale samenhang van een kern(en)  verbeteren.